Intekenen / Plotten

De juiste maat voor het doorpasmonster en voor de productie orders worden met het programma Diamino van Lectra zo voordelig mogelijk ingelegd op stof, oftewel ingetekend. Hiervoor worden de door u aangeleverde stofbreedtes gebruikt.

Hoe gaat het intekenen in zijn werk?

In het programma Modaris word een variant aangemaakt. In dit variant geven we aan welk deel uit welke stofsoort gesneden moet worden en hoe vaak deze ingelegd moet worden, gespiegeld of als huidige vorm. Het programma Diamino haalt informatie uit deze lijst. In Diamino creƫren we een intekening aan de hand van een nieuwe lijst. Hier voorzien we de intekening van een naam en de gewenste maten worden ingelegd. Vaak is het voordeliger om meerdere maten in een intekening in te leggen. Betreft het stoffen met een rapport zoals een ruit of een andere dessin, dan kunnen we op rapport intekenen. Deze intekeningen emailen we als HPGL bestanden of kunnen we voor u plotten op onze Alys30 plotter

Plotten met Alys30

Met behulp van onze plotter Alys30 kunnen we de genoemde intekenbestanden voor u uitplotten op een maximale stofbreedte van 158 cm. De intekeningen worden geplot op heatseal papier, welke middels warmte op stof kan plakken. De informatie welke geplot moet worden kunt u zelf aangeven zoals; stiklijnen, binnenlijnen, maataanduiding, analytische code, naam model, etc.