Digitale Patronen

MESA patronenservice houdt zich voornamelijk bezig met het creƫren en ontwikkelen van digitale patronen. Met behulp van het CAD CAM systeem van Lectra bieden we u allerlei diensten aan. Ook werken wij met het programma Optiteks.

Hoe komt een basispatroon tot stand?

Het is belangrijk dat u een tekening, voorbeeld of foto heeft van het artikel dat u graag wil laten ontwikkelen. Vervolgens word de maatvoering van het artikel bepaald. Elk merk heeft haar eigen maatvoering gericht op zijn/haar doelgroep, aangezien wij als mensen ook erg verschillend zijn zal dezelfde maat S niet voor iedereen de juist fit hebben. Zodra het model en de basismaten bepaalt zijn zal het basispatroon aangemaakt worden. Dit doen we met het programma Modaris van Lectra. Hierin maken we met alle aangegeven maten zorgvuldig alle nodige delen op stiklijn. de naadwaarden worden op de lijnen gezet voor een productierijp patroon

De gewenste basismaat kan als een digitaal plotbestand aan u worden aangeleverd of uitgeplot naar u worden verzonden. U kunt in uw eigen aangewezen atelier het voorbeeld laten maken. Het voorbeeld word door u kritisch beoordeeld, eventueel in een afspraak met ons advies als ondersteuning. Eventuele correcties betreft pasvorm en styling zullen we aanpassen om het model optimaal naar wens productie klaar te maken.

Welke bestandstypes?

Lectra maakt het mogelijk om patroonbestanden te converteren naar verschillende extensies. Wij leveren voornamelijk alleen HPGL plotbestanden in digitale versie aan, dit ter bescherming van onze garantie zodat externe bedrijven de bestanden niet kunnen veranderen. HPGL bestanden kunnen worden geplot op alle standaard formaat plotters. Digitale patroon bestanden die we van u als klant ontvangen kunt u uiteraard ook weer digitaal terug ontvangen, daar zullen we afspraken over gemaakt worden. We kunnen deze indien nodig converteren naar bestanden zoals; dxf-aama, dxf-astm, gerber, etc.

Hoe worden uw patronen veilig gesteld?

Alle patronen die we voor u als klant maken worden voor u beheerd, wekelijks draaien we een back-up. Uw patronen zullen vanzelfsprekend niet verhandeld worden aan andere klanten, die garantie geven wij aan al onze klanten.